WikiLeaks: Romania se uneste cu Moldova-Romanova. Guvernul nostru e o rata schioapa

Siteul WikiLeaks a dezvaluit ca Romania s-ar putea uni cu Republica Moldova intr-o structura supra-nationala, denumita Romanova. O alta imagine pe care o are celebrul site despre noi este ca Guvernul Romaniei arata ca o rata schioapa.
WikiLeaks: Romania se uneste cu Moldova-Romanova. Guvernul nostru e o rata schioapa O telegrama a Ambasadei de la Kiev din 2007 arata ca politicienii din Republica Moldova sustineau tacit intrarea Moldovei in UE prin Romania, cu posibilitatea ca Moldova de la dreapta Nistrului sa se uneasca cu Romania, iar Transnistria sa revina Ucrainei.
“Ucrainenii au constatat ca politicienii din Republica Moldova, promovand o politica pro-europeana, sustineau tacit intrarea Moldovei in UE prin Romania, cu posibilitatea ca Moldova de la dreapta Nistrului sa se uneasca, eventual, cu Romania, iar stanga Nistrului (Transnistria) sa revina la Ucraina. In loc sa fie absorbita de Romania, Moldova de la dreapta Nistrului s-ar putea uni cu Romania intr-o structura supra-nationala, “Romanova”", se arata in telegrama Ambasadei de la Kiev, care avea ca subiect: “Ucraina/Moldova: Transnistria si cauze de iritare bilaterala”.
romania wikileaks

Sectorul energetic romanesc, unul dintre cele mai predispuse la coruptie
WikiLeaks a prezentat o telegrama din 2006 a Ambasadei SUA care arata ca sectorul energetic este unul dintre cele mai intens manipulate si predispuse la coruptie sectoare din economia Romaniei, anunta agerpres.ro.
“Sectorul energetic este in criza, mai ales avand in vedere cresterea costurilor globale si presiunea crescanda asupra Guvernului Romaniei pentru a permite liberalizarea totala a pretului la gazele naturale de productie interna. in timp ce Guvernul regleaza piata consumatorilor captivi (consumatorii individuali si micile afaceri), OMV/Petrom si-a exercitat dreptul de a vinde gaze pe piata libera, in ciuda obiectiilor Guvernului. Sub presiunea UE si FMI, Guvernul a fost de acord in cele din urma sa liberalizeze piata pentru marii consumatori, care inseamna 75%. in Octombrie (2006 – n.red.), o luna cu cerere relativ mica, OMV/Petrom a fortat chestiunea limitand accesul distribuitorilor regionali la produsele sale, fortandu-i sa fie de acord cu preturi mai mari decat Guvernul incercase sa impuna”, se arata in telegrama
Guvernul din România arată ca o raţă şchioapă
Wikileaks: Ambasadorul american la Bucureşti, Mark Gitenstein: Guvernul din România, care arată ca o raţă şchioapă, pledează pentru indulgenţă din nou, argumentând că merită următoarea tranşă de bani doar pe baza unor obiective tehnice, recunoscând că nu se pot duce la bun sfârşit reformele legislative promise în 2009.
Mark Gitenstein: "legea Guvernului României privind bugetul pe 2008, plină de tot felul de bunătaţi populiste, a fost clar elaborată cu portofelele alegătorilor în minte - nici o surpriză, având în vedere alegerile succesive din următoarele 24 de luni".

Potrivit unor alte telegrame interceptate de Wikileaks, România este suspectată că ar colabora cu teroriştii. Consilierul Uniunii Europene, Onno Simmons, a atras atenţia că există suspiciunea unei înţelegeri între anumite grupuri arabe şi Guvernul României, sub deviza "lăsaţi-ne să spălăm bani şi nu vom ataca ţinte româneşti", citeaza antena3.ro. Onno Simmons remarcă absenţa relatărilor de către poliţie şi chiar de către presă a omorurilor între bande. El sugerează că mafia din România este "aşa de bine organizată încât nici nu e nevoie să se impuşte între ei" .

Consilierul UE considera că grupurile de crimă organizată din România lucrează ilegal şi în secret cu oficiali ai Guvernului.
sursa: agentia.org

Niciun comentariu: