Luna se apropie de Pamant














Nu are rost sa mentionam stirile catastrofe (sau erau stiri despre catastrofe?) care au circulat zilele acestea atat in presa cat si la TV.

Este normal ca Luna sa nu se afle mereu la aceeasi departare de Pamant. Luna nu are o orbita circulara, adica in anumite momente ea se afla la o distanta mai mica fata de Pamant, iar alteori la o distanta mai mare. Distanta minima fata de Pamant se numeste „perigeu” iar cea maxima „apogeu”. La fiecare orbita ce dureaza 29 de zile, Luna trece prin ambele situatii. Pozitiile minime difera uneori cu cateva zeci de kilometri. Adica, in fiecare luna calendaristica, Luna se afla la o distanta minima si una maxima.
De exemplu, in 4 ianuarie 1912 Luna s-a aflat la o distanta de 356.379,7 kilometri, in 26 ianuarie 1948 se afla la o distanta de 356.465,1 km, in 8 martie 1993 se afla la o distanta de 356.529,7 km, iar astazi, se afla la o distanta de 356.578,2 kilometri. Valorile reprezinta cea mai apropiata distanta masurata.
Luna nu se afla la cea mai mica distanta din ultimii 19 ani. Pe 10 ianuarie 2005 Luna s-a aflat la o distanta de 356.573 fata de Pamant.
Datele arata ca Luna se indeparteaza.
O persoana din doua va suferi de insomnie, dureri de cap si presiune arteriala pana maine. Milioane de oameni nu vor putea dormi in aceasta noapte. Toate aceste tulburari vor fi provocate de Luna, care se apropie periculos de Pamant, relateaza public.

2 comentarii:

Alina spunea...

sa speram ca totul va fi bine

Anonim spunea...

Titlul "Luna se aproprie de Pamant" iar in articol se indeparteaza. De rasul curcii!!