Ce va ramane in urma noastra atunci cand toti vom disparea?
Când va avea ziua 25 de ore?
Google şi Yahoo amână implementarea parteneriatului în domeniul publicităţii online
"Companiile au căzut de acord în privinţa unei scurte întârzieri a implementării acordului, pentru a continua discuţiile cu Departamentul de Justiţie. (...) Dorim să răspundem tuturor întrebărilor autorităţilor în legătură cu acest acord", precizează Yahoo!.
Google a emis o declaraţie similară.
"Când am anunţat contractul pe publicitate cu Yahoo !, în luna iunie, am decis să întârziem implementarea sa până în octombrie, pentru a permite autorităţilor să verifice detaliile. Din moment ce încă discutăm cu Departamentul de Justiţie, am hotărât o scurtă amânare a aplicării acordului", a anunţat Google.
Întârzierea va dura mai puţin de o lună, a declarat pentru Reuters o sursă apropiată discuţiilor.
"Încă vizăm un termen limită până la sfârşitul lunii octombrie", a arătat sursa citată.
Contractul dintre cele două companii permite Google să vândă publicitate prin intermediul unei porţiuni a spaţiului online al Yahoo! destinat reclamelor, iar înţelegerea dintre cei doi giganţi se confruntă cu opoziţie din partea agenţiilor de publicitate, care se tem că tarifele vor creşte.
Cota de piaţă a Google pe piaţa căutărilor online a crescut la 63% în august, în timp ce Yahoo! a scăzut la 19,6%, iar Microsoft a coborât la 8,3%, potrivit firmei de cercetare comScore.
Înţelegerea anunţată în iunie a fost încheiată pentru a permite Yahoo! să respingă oferta de preluare din partea Microsoft, prin majorarea veniturilor anuale ale companiei de servicii online cu 800 milioane de dolari.
Ştefan Bănică - dansează baba
Amprentele lui Elvis Presley scoase la licitatie!
Licitatia `It's More Than Rock and Roll` va avea loc pe data de 4 septembrie la Idea Generation Gallery din Londra.
In afara de amprentele lui Elvis Presley, in cadrul evenimentului vor mai fi scoase la vanzare, intre altele, o bustiera pe care Marilyn Monroe a purtat-o in filmul `Some Like It Hot` si un tablou cu Jimi Hendrix , realizat de chitaristul Rolling Stones - Ronnie Wood.
Liftul spaţial sau cum vor japonezii să ajungă în spaţiu
ISS - Statia Spatiala Internationala pe orbita
Nu cred ca americanii au fost nebuni când s-au dus pe lună, chiar dacă erau la acel moment într-o cursă cu ruşii. Telescopul Hubble nu degeaba a fost lansat pe orbită, în ciuda faptului că pe Pământ erau zeci de universităţii şi observatoare astronomice care l-ar fi putut găzdui.
Spaţiul a reprezentat dintotdeauna o atracţie pentru om şi până acum prea puţini au avut privilegiul să iasă din atmosfera terestră şi să ajungă fie şi doar până la lună.
Planul de zbor al aparatului XCOR Linx
Omenirea se poate lăuda că reprezentanţi ai ei s-au plimbat cu rover-e pe suprafaţa Lunii, însă din punct de vedere al populării spaţiului extraterestru, cred că cea mai mare realizare de până acum este Staţia Spaţială Internaţională (ISS). Îmi aduc aminte cum în anul 1999, după ce staţia fusese deja parţial asamblată, vizitam pagina dedicată ei de pe site-ul NASA pentru a vedea din animaţia în timp real deasupra cărei zone a Terrei se află. ISS orbitează Pământul la o altitudine de aproximativ 350 km şi datorită vitezei de 27.700 km/h, ea înconjoară planeta de aproape 16 ori într-o singură zi.
Începând cu luna noiembrie a anului 2000, staţia a fost locuită în continuu, la bord fiind la ora actuală membrii Expediţiei 17. Întrebarea care se pune este aceasta: cine poate să ajungă acolo, fie doar şi pentru câteva zile? Răspunsul cred că-l ştim cu toţii şi nu oricine poate să fie astronaut. Totuşi, ISS a creat un precedent, acceptând la bord de-a lungul timpului cinci turişti spaţiali. În aprilie 2001, Dennis Tito a fost primul om care a vizitat ca turist staţia spaţială. Pentru 10 zile el a plătit o sumă ce a depăşit 20 de milioane de dolari.
La un astfel de tarif, este evident faptul că nu sunt mulţi care se înghesuie să prindă un bilet, chiar dacă până în 2009 au fost rezervate toate locurile posibile. Vestea bună este că se poate ajunge în spaţiu şi cu mai puţin de un milion de dolari. Sau cel puţin la o altitudine la care se poate experimenta imponderabilitatea şi la care stelele şi galaxiile se pot observa în toată frumuseţea lor. Programe precum SpaceShipTwo al celor de la Virgin Galactic şi XCOR Linx al companiei XCOR Aerospace sunt în desfăşurare şi primele zboruri comerciale sunt programate pentru sfârşitul anului care vine.
sursa: go4it.ro
1000 de oameni lucrează la următorul Windows
Microsoft are deja în topul listei de priorităţi următoarea versiunea de Windows. Ca dovadă, Windows 7 dispune de curând de un blog dedicat, unde cei implicaţi vor împărtăşi utilizatorilor diverse informaţii legate de viitorul sistem de operare. Iar într-un post recent de pe blogul oficial de Windows 7 aflăm componenţa echipei care va lucra la acest sistem.
Din postul respectiv aflăm că nici mai mult, nici mai puţin de 1000 de oameni încearcă să facă Windows 7 mai bun decât Vista. Dacă e să ne luăm strict după numărul de oameni implicaţi, se poate spune că sunt şanse mari ca Windows 7 să iasă ceva mai bine decât Vista. Cei 1000 sunt împărţiţi în 25 de echipe a câte 40 de oameni. Fiecare echipă este dedicată unui anumit domeniu. Unii se ocupă de securitate, alţii de interfaţă, alţii de reţelistică şi tot aşa.
sursa: mediafax.ro
Supercamionul lui Ceauşescu
Mândria ingineriei auto româneşti la expoziţie în faţă la Romexpo, în 1988
Supercamioanele româneşti produse la sfârşitul anilor ’80 aveau înglobată o tehnologie folosită acum de maşinile hibride Toyota
În ’88 s-au exportat cinci asemenea „monştri” în Australia, pentru 1.500.000 de dolari.
Ceauşescu a vrut ca inginerii români să-i facă un „camion-gigant” care să poată duce în benă o încărcătură de 120 tone la un singur transport. După zece ani de proiectare, în ’88 era omologat monstrul „DAC 120 DE” cu diametrul roţilor de 3,2 metri, lat cât şoseaua, ce cântărea 90 tone cu bena goală şi a cărui înălţime de 5,4 metri ajungea până la demarcaţia dintre etajele unu şi doi ale unui bloc.
Propulsia electrică dezvoltată la Electroputere Craiova utiliza o tehnologie similară cu cea întâlnită azi la maşinile Toyota Prius, având amplasate în roţile de pe puntea spate două motoare electrice ce dezvoltau 520 de cai putere fiecare, care îi permiteau camionului „DAC 120 DE” să ruleze cu 70 km/oră gol şi cu 55 km/oră încărcat. Prin circuitele electrice ale supercamionului curgeau curenţi de 1.200 volţi debitaţi de un generator diesel-electric alimentat de la două rezervoare de 1.600 litri fiecare. Cu tancurile de motorină pline, camionul putea rula 24 de ore din 24 timp de o săptămână. Servodirecţia, servofrâna hidraulică, aerul condiţionat şi scaunul cu amortizor care echipau supercamionul erau importate din Occident.
Numai pneurile marca Michelin costau 10.000 euro bucata, îşi aminteşte inginerul Adrian Novac, unul din proiectanţii „monstrului”. „Erau pneuri speciale, fără cameră, care trebuiau să ţină cel puţin unul-doi ani de rulaj pe drumuri de carieră. Un astfel de cauciuc n-avea voie să se spargă decât dacă vreun buldoexcavator intra accidental cu cupa în el”. Umflatul unei singure roţi de 3,2 metri în diametru dura o jumătate de oră cu o instalaţie de debit mare, presiunea aerului din interiorul pneului era de aproape 10 atmosfere.
Sistemul de frânare al „camionului-mamut” seamănă cu cel folosit în zilele noastre de japonezi: „ Erau prevăzute cu două pedale de frână: una de securitate pentru blocarea completă a roţilor şi o frână dinamică bazată nu pe frecare, ci pe disiparea sub formă de căldură a energiei cinetice. Pe pante lungi, motoarele electrice din roţi deveneau generatoare de curent, însă spre deosebire de Toyota Prius, energia produsă nu se stoca în baterii, ci se disipa prin nişte rezistenţe electrice de frânare puse lateral pe platforma camionului, ca să se răcească de la aer”. Privit de aproape, camionul părea „un elefant stând lângă un copilaş. Erai mic, iar el era ca un monstru mare lângă tine.
Ca să poţi ajunge la cabină, amplasată la înălţimea de 2,5 metri, aveai o scară cu balustradă şi urcai treptele ca şi cum ai fi urcat la etajul întâi. Sus era o platformă ca un balcon de apartament pe care stăteam cu aparatura noi, inginerii, când făceam probe privind tensiunile din şasiu, viteza de deplasare, frânările, viteza de basculare. Acolo era răcoare, că eram bine protejaţi de soare sub cozorocul benei”. Scara de acces la cabină a stârnit un val de veselie la vremea ei: „La uzină la Roman, când a fost Ceauşescu prin ’84 şi a urcat să viziteze cabina unui camion de 120 de tone, a făcut o scenă din asta că toţi am râs. La coborâre, el nu s-a dat jos cu spatele pe scara aceea, cum se procedează pe utilaje, ci s-a dat cu faţa, ca la el în vilă, şi era să cadă-n fund”.
„Ca să ajungi în bena cu un volum de 35 metri cubi, urcai o scară de cel puţin 6 metri. Era atât de mare încât câteodată, când ploua şi se strângea apa în benă, ziceai că-i bazin de înot”. Pe şosea, basculanta-gigant nu a circulat decât o singură dată, inginerii cerând aprobare specială de la autorităţile Braşovului ca să măsoare viteza maximă cu care camionul poate rula pe drum plan: „Am mişcat-o prin oraş în ’82. Era dimineaţă într-o zi de lucru, pe o şosea betonată uzinală între Rulmentul şi Tractorul, un fel de şosea de centură. Strada am golit-o de maşini şi singurele care mai aveau dreptul să circule şi cu care ne intersectam erau troleibuzele ce duceau muncitorii care urmau să intre în tură. Când ne vedeau camionul, oamenii îşi făceau cruce şi coborau din troleie, ţinându-se după noi cu alai”.
Mic spionaj industrial
Pentru ca proiectul „DAC 120 DE” să nu se transforme într-un alt eşec al industriei de maşini în care defecţiunile tehnice să apară la orice pas, românii au studiat reviste de specialitate de tipul „Truck and Diesel”, dar tot practica le-a elucidat nebuloasele, într-un final: „Când s-a făcut Canalul, s-a cumpărat o basculantă americană marca Lectra Haul, ce putea căra 100 tone la un transport. Maşina a fost dusă la Basarabi unde trebuia străpuns un deal de cretă şi basculanta trebuia să care dealul de cretă.
De fapt, motivul principal pentru care statul român a cumpărat camionul american n-a fost să transporte pământ, pentru că în final maşina a ajuns la Roman Braşov unde a fost demontată şi analizată. Câteva idei bune au fost în maşina respectivă şi ne-am folosit de ele”. De pildă, amortizoarele folosite sunt de acelaşi tip cu cele care echipau basculanta americană: „Suspensiile obişnuite ar fi cedat sub greutatea celor 120 tone cât cântăreşte camionul plin, ei le-au făcut din nişte pastile de cauciuc vulcanizat puse straturi şi introduse într-un cilindru, amortizarea şocului făcându-se prin frecarea pastilelor de cauciuc între ele. Am avut nevoie de şase ani, din ’82 până în ’88, ca să ajungem la o reţetă de pastilă de cauciuc fiabilă pentru un asemenea tip de amortizor”.
În prezent, fiindcă suportă greutăţi foarte mari, amortizoarele de cauciuc de tipul celor folosite acum 20 de ani de inginerii braşoveni la basculanta DAC 120 DE se montează sub terasamentul podurilor suspendate din beton. Inclusiv culoarea basculantelor „galbene cu nişte dungi albastre” a fost inspirată de la competitori: „Probabil ca o inspiraţie de la maşinile americane, care folosesc culori ce le fac mai vizibile în condiţii de şantier: orange, galben muştar”.
Exportate la preţ de dumping
Opt dintre camioanele uriaşe au ajuns la exploataţia minieră de cupru de la Roşia Poieni, trei la cariera de calcar din Mahmudia, iar pentru o vreme s-a lucrat cu ele şi la Canal, s-a transportat banatita din Moldova Nouă şi sulful din Călimani. La Mârşa (Sibiu) s-au fabricat cinci „camioane-gigant” care au luat calea unei exploatări deschise de minereu feros din vestul Australiei: „Una a fost cam 300.000 dolari, preţ de dumping, dacă ne gândim că basculantele americane de capacitatea asta se vindeau acolo de trei ori mai scump”.
Un an i-a luat echipei de şapte muncitori români să asambleze camioanele la mina „Mc Caimy Monster Pilbara” pierdută în deşertul australian, undeva pe Tropicul Cancerului: „Maşinile s-au dus bucăţi şi au fost remontate la faţa locului, în condiţii de atelier de mină, nu de uzină. Reasamblarea celor cinci camioane a durat un an, între ’88 şi ’89”. Până în 1992, o echipă formată din trei români a asigurat în permanenţă mentenenţa „DAC-urilor 120 DE” explică Adrian Novac: „Mârşa Sibiu oferise garanţie pentru 1.200 de ore de exploatare, aşa că aveam în containere sigilate subansamble pentru încă un rând de camioane, aduse special ca piese de schimb”.
În caz de defecţiune, dacă un agregat trebuia înlocuit, muncitorilor le lua o săptămână numai demontatul-montatul subansamblelor ca să poată avea acces complet la motor, încât, din cele cinci supercamioane româneşti, efectiv lucrau doar trei, prin rotaţie, iar două erau permanent în revizie, ca în cazul în care vreuna se defecta, să poată fi înlocuită imediat. Asta fiindcă, atunci când muţi munţii din loc, nu-i vreme de stat: „La mina Mc Caimy Monster Pilbara, în 24 de ore, cele trei basculante umpleau două garnituri de tren de câte 200 de vagoane, fiecare vagon având 100 tone”.
Dispariţia „dinozaurilor“
„Rămăşiţele pământeşti ale ultimelor «DAC-uri 120 DE» ar mai fi şanse să poată fi zărite la mina de cupru Roşia Poieni. Eu presupun că cel puţin trei ar trebui să mai fie acolo, dacă cumva n-au fost date la topit. Ultima oară când am fost chemat acolo în 2003 pentru o revizie, una lucra şi două erau în depou la reparat. Ultimul camion mamut a ieşit din fabrică în 1990. Fiindcă primele cinci basculante i-au surprins plăcut pe australieni, care ziceau că piesele sunt General Electric, în acel an scosesem o variantă îmbunătăţită numită «Australia Alfa», preparată pentru condiţiile de climă de la ei. Iar în ‘92 am avut intenţia să repornim producţia cu o variantă «Beta», pe care vroiam s-o trimitem în Rusia, la Krivoi Rog. Maşina ca idee era deja creionată, însă fabricarea ei însemna prea mult pentru puterile României acelor ani”.
„Aveam o teamă de fiecare dată când o conduceam. La cât era de mare, era totuşi foarte maleabilă. Fiind electrică, puteai să o dai uşor înainte şi înapoi şi, ca să iei curba, nu depuneai deloc efort, că direcţia era servoasistată”. - Adrian Novac, unul din cei 30 de ingineri proiectanţi ai autocamionului „DAC 120 DE”
sursa: mediafax.ro
Elena Udrea prezintă "MTV News"
Emisiunea, care este difuzată în fiecare vineri la 21.30, difuzează cele mai importante ştiri muzicale din săptămâna respectivă.
Pentru că, atunci când doreşte să se "rupă" de lumea agitată a politicii, se relaxează pe ritmul muzicii postului MTV, pe care îl apreciază ca fiind cel mai important canal de muzică pentru tineri şi chiar o stare de spirit, Elena Udrea a acceptat cu entuziasm să "deschidă" seria de "Best Of" a MTV News.
"Ce poate fi mai plăcut decât să îţi începi ziua cu un tonus optimist? MTV reuşeşte să mă binedispună, împrumutând o parte din entuziasmul prezentatorilor. Am acceptat propunerea lor pentru că mi s-a părut o provocare, iar eu sunt persoana căreia îi plac provocările şi astfel, mi-am dorit să fiu eu primul politician care să vă spună cele mai noi ştiri muzicale, dar şi pentru că sunt tânără, îmi place să zâmbesc, să dau veşti bune şi, mai ales, îmi place muzica", a declarat Elena Udrea.
Iata automobilul care costa cat 15 modele Bugatti Veyron
Exista un automobil care costa cat 15 modele Bugatti Veyron, 100 Ferrari 430 Scuderia si probabil cat toata productia Dacia pe doua zile, este un foarte rar Ferrari 250 GTO si costa 19.840.000 de euro.Ferrari 250 GTO a fosr produs intre ani 1962 si 1964 in doar 39 de exemplare, dar in prezent nu se stie cate au supravietuit de-a lungul timpului. Modelele au fost construite pentru a concura in FIA GT - desi regulamentul spunea ca un automobil participant trebuie sa fie produs in cel putin 100 de exemplare - si au devenit adevarate piese de colectie, dovada pretul exorbitant cu care a fost licitat.
sursa: apropo.ro
Liga 1 s-ar putea vedea şi pe telefoanele mobile
Meciurile din Liga 1 ar putea fi disponibile, în curând, pe telefoanele mobile, abonaţilor Orange, a declarat Dan Matiescu, director general Antena 1, miercuri, într-o conferinţă de presă, invitând televiziunile şi cabliştii să preia opţiuni din campionatul naţional de fotbal şi, respectiv, GSP TV.
"Suntem în negocieri destul de avansate cu cei de la Orange şi nu aş putea să precizez un orizont de timp, dar şansele să se concretize sunt mari", a declarat Dan Matiescu, precizând că, în prezent, 10% din contractul cu Orange mai este de discutat, existând posibilitatea să se încheie într-o săptămână sau două.
Dan Matiescu nu a precizat în ce condiţii vor ajunge meciurile la abonaţii Orange, compania de telefonie mobilă fiind cea care va decide cum le va oferi publicului. Totodată, directorul general al Antena 1 a precizat că, în momentul de faţă, nu există discuţii cu alte companii de telefonie mobilă de a transmite meciuri din campionatul naţional de fotbal. "Vodafone nu pare interesat în a transmite meciurile, ca urmare nu insistăm", a explicat el.
sursa:mediafax.ro
Laetitia Casta a pozat goala pentru Elle!
Astfel numarul de septembrie al publicatiei cuprinde fotografii nud cu modelul francez.
Descoperita in 1994 cand avea doar 15 ani, Casta a pozat pentru numeroase publicatii de prestigiu si a devenit foarte populara in intreaga lume datorita prezentarilor pentru Victoria's Secret... mai mult
George Michael, arestat din nou pentru deţinere de droguri
"Un bărbat în vârstă de 45 de ani a fost arestat pe 19 septembrie sub suspiciunea de deţinere de droguri, în cartierul Hampstead Heath", a declarat un purtător de cuvânt din partea poliţiei londoneze.
Cântăreţul a fost dus la comisariat, unde a primit un avertisment pentru deţinere de droguri de clasele A şi C, potrivit poliţiei. Conform legilor britanice, printre drogurile din clasa A se numără crack-ul şi cocaina.
George Michael, în vârstă de 45 de ani, a recunoscut că a consumat droguri în trecut.
Michael apare regulat în tabloidele britanice. În iunie 2007, el a fost condamnat la 100 de ore de muncă în folosul comunităţii pentru conducere sub influenţa unor substanţe care se eliberează doar pe reţetă. De asemenea, starului i s-a suspendat permisul de conducere pentru o perioadă de doi ani. De altfel, în ultimii doi ani, cântăreţul a fost arestat de mai multe ori pentru că a fost surprins adormit la volan, din cauza drogurilor sau a alcoolului... mai mult
Bryan Adams a concertat la Zilele Bucureştiului
Bryan Adams, una dintre principalele vedete invitate să sărbătorească alături de bucureşteni a 549-a aniversare a Capitalei, a susţinut, sâmbătă seară, un concert în parcul Izvor, lângă Palatul Parlamentului, unde a reuşit să strângă circa 20.000 de spectatori.
Show-ul cântăreţului canadian a început la 21.40, însă punctualitatea a fost unul dintre puţinele puncte forte ale concertului. Încă de la primele acorduri, recitalul s-a făcut remarcat în primul rând prin sonorizarea foarte proastă, inginerii de sunet efectuând reglajele chiar în timpul primelor piese prezentate. De altfel, principala problemă, sesizată de mai toţi cei prezenţi, a fost volumul foarte slab, care nu permitea spectatorilor ce nu se aflau în imediata apropiere a boxelor amplasate lângă scenă să asculte concertul lui Bryan Adams la o calitate acceptabilă.
"Hello Bucharest. Numele meu este Bryan", a salutat artistul publicul, după primele două piese interpretate. "Mă puteţi auzi?", a întrebat el. Răspunsul nu a întârziat, spectatorii remarcându-se printr-un cor ce a strigat: "Nu!". Cântăreţul a adresat apoi şi alte cuvinte celor veniţi să-l asculte, printre care şi "România este fantastică", însă puţini au fost cei care înţeles exact ce anume rostea el.
Pe parcursul întregului show, care a durat o oră şi jumătate, sute de spectatori au "migrat" dintr-un loc în altul, orbecăind prin parcul neluminat, pentru a găsi un loc de unde să poată asculta mai bine concertul. "N-ar trebui să putem vorbi în şoaptă", a remarcat unul dintre cei prezenţi, comentând sunetul slab. "Nu cred că o să se mai întoarcă vreodată în România. Alţii ar fi plecat în primul moment. Ţi-am spus că sunetistul e o maimuţă", a tras concluziile un altul.
sursa: mediafax.ro
Mihaela Radulescu, campania anti-fumat
Neprofesionalismul celor din trustul Intact, video mai jos: