Carnea de prepelita – Un deliciu sanatos!
Carnea de prepeliţă este foarte căutată, pentru că are un conţinut scăzut în grăsimi şi colesterol.
Se consuma indiferent de varsta
Este recomandat tuturor categoriilor de vârstă și mai ales celor care suferă de anumite afecțiuni.
De ce sa consumam carne de prepelita?
Este recomandat sa consumam carne de prepelita datorita calitatilor benefice ce se gasesc in aceasta carne.Este cu adevarat considerata o delicatesa in bucatarie dar si mai important este recomandarea acesteia celor ce sufera de anumite afectiuni.
Ce putem gati din carnea de prepelita?
Carnea de prepelite nu are un caracter special in ceea ce priveste gatirea acesteia.Putem gati din aceasta carne mai toate felurile de mancare insa fiind o delicatesa putem gati si dupa retete dedicate special acestui tip de carne.
Rol medical
Carnea de prepelita este una din putinele carnuri recomandate spre a fi consumate frecvent, fara sa compromita sanatatea organismului ci, dimpotriva, au rol medical.Gustul carnii de prepelita este asemanator cu cel al carnii de pui, ea putand fi preparata similar cu aceasta.
Un aport mai mare de proteine
In general, cei sacrificati pentru carne sunt masculii, femelele fiind bune pentru oua. Hrana pentru prepelitele de carne au un aport mai mare de proteine, fiind inlocuit calciul cu srot de soia sau faina de peste. Din acest motiv, carnea de prepelita are un continut ridicat de proteine, ajungand la 20% la 100g.
Proprietati nutritive
100 g de carne de prepelita contin 4,5 g de grasimi, 57 UI vitamina A, 7,2mg de vitamina C, 0,5mg de vitamina B6, 0,3mg de Thiamin,0,3mg de Riboflavin, 8,2mg de Niacin, 25mg de magneziu, 237mg de potasiu, 307mg de fosfor, 4,5mg de fier, 13 mg de calciu, 51mg de sodiu si 134 de calorii.
Oua de prepelita
Prepelita a inceput sa fie domesticita in Coreea, China si Japonia in anii 1300 e.n..
Pentru a-i arata pretuirea , crescatorii japonezi i-au construit colivii din lemn de esenta pretioasa (santal, mahon) incrustate cu aur, argint, fildes si perle. Tot in Japonia, in secolul nostru, a inceput si exploatarea prepelitei pentru oua si carne.
Terapia naturista agreata tot mai mult de medicina si farmacologia moderna recomanda produsele naturale de origine vegetala si animala in scop profilactic, curativ si de conservare.
Ouale de prepelita si-au dovedit actiunea benefica in peste 30 afectiuni ale organismului.
Efectele pozitive sunt date de: calitatea superioara a proteinei din ou; lipsa colesterolului (este singurul ou dietetic) ; concentratia foarte mare de vitamine si minerale comparativ cu volumul oului fata de oul de gaina.
Fata de oul de gaina , cel de prepelita contine de 6 ori mai multa vitamina B1, de 15 ori mai multa vitamina B2, completate si de alte vitamine cum ar fi: A, D3, E.
De asemenea, contine de 5 ori mai mult fier si microelemente ca potasiu, calciu, zinc, sulf. Valoarea nutritiva la 100 g produs este : 678 kj, proteine 11,6%, grasimi 14%, glucide 0,5%, minerale 0,9%.
Efectele benefice ale curei cu oua de prepelita si-au dovedit eficienta in:
la copii – stimularea cresterii si imbunatatirea metabolismului (100 buc.) si asupra neurogenezei (formarea neuronilor) in sistemul nervos central (120 buc.)
revigorarea starii de sanatate si echilibrarea organismelor in varsta, combaterea proceselor degenerative ale organismului (240 buc.)
imbunatatirea coeficientului de inteligenta si a memoriei, protectia celulei nervoase; marirea potentei sexuale (120 buc.)
intarirea organismelor slabite prin uzura fizica si suprasolicitare (240 buc.)
refacerea energetica a organismului (240 buc.) in perioada pre si post-natala (efectele sunt benefice si asupra fatului),
dupa interventii chirurgicale si radioterapii
revenirea spectaculoasa dupa perioade de stres si epuizare (240 buc.)
boli de dereglare a metabolismului lipidic: aterioscleroza (240 buc.), obezitate (240 buc.), hipercolesterolemie (240 buc.)
intensificarea efectelor medicatiei administrate in T.B.C. (240 buc.)
terapia bolilor cardiovasculare (scleroza coronariana, imbunatatirea functiilor cordului – 240 buc.)
terapia bolilor alergice (astm – 240 buc., urticarie – 120 buc., eczeme, conjunctivita – 120 buc., rinite alergice – 240 buc.)
terapia bolilor digestive (ulcer – 240 buc., tulburari digestive – 120 buc.
reglarea aciditatii gastrice – 120 buc.)
terapia bolilor hepatice (240 buc.)
terapia bolilor renale (240 buc.)
terapia bolilor circulatorii (anemie – 240 buc., hipertensiune – 240 buc.)
terapia bolilor metabolice (guta – 240 buc., obezitate – 240 buc., diabet – 240 buc.)
terapia sistemului nervos (neurastenie – 240 buc., stari nervoase – 240 buc., migrene – 240 buc., nevroze – 240 buc.)
efecte miraculoase si in ingrijirea tenului (240 buc.) si a pielii in general ca si a parului (50 buc.).
Cura cu oua de prepelita este folosita si ca tratament de combatere in cazul diferitelor afectiuni sau tratamente asociate, nefiind semnalata nici o contraindicatie.
Deoarece are efect antialergic (120 – 240 buc. ) favorizeaza tratamentele medicamentoase asupra organismului.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu